Franči Tomulić: Škola je bogatstvo kluba

Franči Tomulić: Škola je bogatstvo kluba

Franči Tomulić trener je naših najmlađih već 4. godinu za redom. Generacije morčića i pionira krase našu školu nogometa koji se kroz treninge i utakmice, u ovim ne baš jednostavnim vremenima, uspjevaju baviti sportom i voljeti nogomet. Od vikenda do vikenda, kroz tjedne treninge, naša djeca uče o sportu i o nogometu, uvježbavajući prve nogometne korake s trenerom Frančijem koji nadgleda taj rad. 
Napravili smo kratak razgovor s njime za našu internet stranicu i društvene mreže kluba. 
Kako si zadovoljan sa ovom kalendarskom godinom i polusezonom 2021/22?
Obzirom na epidemiološku situaciju jako sam zadovoljan sezonom 2020/2021.
Pioniri su odradili preko osamdeset treninga te odigrali 18 prvenstvenih utakmica i 3 pripremne utakmice, a morčići 60 treninga te 25 prvenstvenih utakmica te 4 pripremne utakmice.
Koliko ove godine škola nogometa broji djece?
NK Turbina trenutno ima registriranih 20 pionira te 14 morčića i 4 predtakmičara.
Zadovoljan sa prisustvom na treninzima?
Pioniri imaju 3, a morčići 2 treninga tjedno, odaziv na treninge kao i na utakmice je odličan.
Uvijeti rada i oprema?
Uvijeti rada su vrlo dobri, od opreme imamo sve šta nam je potrebno za rad jedino se nadam da čemo u dogledno vrijeme opet početi koristiti školsku dvoranu. Pioniri i morčići dobili su svoje garniture opreme tako da imaju obavezu na utakmice dolaziti u klupskim trenirkama. 
Planovi i ciljevi za kraj godine i iduću polusezonu?
Pioniri su odigrali sve ligaške utakmice, ali nastavljamo sa treninzima do kraja mjeseca te ako vrijeme dozvoli odigrali bi jednu prijateljsku utakmicu.
Ciljevi za sljedeću godinu su odraditi što više treninga te odigrati prvenstvo i sudjelovati na dva turnira. Na proljeće ćemo i intenzivnije raditi na onoj maloj nogometnoj igraonici Turbine koju smo pokrenuli ove godine.
Okvirni plan za iduću godinu i moguće povećanje škole?
Po meni bi trebalo zadržati morčiće kao bazu, a to znači upisati barem još pet šest dječaka ili djevojčica, sadašnje morčiće prijaviti u ligu ml. pionira te pionire prijaviti u ligu kadeta, ali o tome odlučuje uprava kluba jer tu onda dolazi i do povećanja trenerskog kadra u klubu. 
Suradnja sa ostalim ljudima u klubu, roditeljima?
Suradnja sa svima u klubu je na jednoj profesionalnoj razini, kao i sa roditeljima kojima treba zahvaliti šta nas redovno prate na utakmicama i na treninzima.
Hvala Franči, tebi i tvojim malim sportašima želimo puno uspjeha i dobrog rada u budućnosti.